Sallad med gravad lax, avokado och ägg

Ännu en sallad med gravad lax! Den här är väldigt annorlunda mot den andra, men också väldigt god och fräsch!
Ingredienser
- 150-200 g gravad lax
- 1 avokado
- 2 ägg
- ½ gurka
- 150 g körsbärstomater
- 1 romansallad
- 2 msk kapris
- Dressing
- 3 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk torkad persilja
- ½ tsk torkad oregano
- ½ tsk salt
Gör så här
- Till den gravade laxen förbereder du gärna detta recept och använder hälften här.
- Koka äggen medelhårda. Skala och skär i halvor.
- Dressing: Blanda i en burk och skaka ihop.
- Hacka, skölj och torka salladen. Lägg den i en stor skål.
- Halvera körsbärstomaterna och lägg i dem.
- Skala gurkan lätt och skär den i tunna halvmånar. Lägg dem i skålen.
- Skär avokadon i kuber. Ha i dem i skålen.
- Ha även i kapris i skålen.
- Häll över dressingen och blanda runt.
- Lägg upp salladen på två tallrikar. Toppa med skivad gravlax och ägghalvor.
Receptet kommer från Making Salads