Sallad med gravad lax, avokado och ägg

Sallad med gravad lax, avokado och ägg

Ännu en sallad med gravad lax! Den här är väldigt annorlunda mot den andra, men också väldigt god och fräsch!

Ingredienser

  • 150-200 g gravad lax
  • 1 avokado
  • 2 ägg
  • ½ gurka
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 romansallad
  • 2 msk kapris
  • Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk torkad persilja
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Till den gravade laxen förbereder du gärna detta recept och använder hälften här.
  2. Koka äggen medelhårda. Skala och skär i halvor.
  3. Dressing: Blanda i en burk och skaka ihop.
  4. Hacka, skölj och torka salladen. Lägg den i en stor skål.
  5. Halvera körsbärstomaterna och lägg i dem.
  6. Skala gurkan lätt och skär den i tunna halvmånar. Lägg dem i skålen.
  7. Skär avokadon i kuber. Ha i dem i skålen.
  8. Ha även i kapris i skålen.
  9. Häll över dressingen och blanda runt.
  10. Lägg upp salladen på två tallrikar. Toppa med skivad gravlax och ägghalvor.

Receptet kommer från Making Salads