Melon- och gurksallad med gravad lax

Så gott så att man aldrig vill att det ska ta slut.
Ingredienser
- Gravad lax
- 150-200 g gravad lax
- 10 g flagad mandel
- några dillkvistar
- Gurk- och melonsallad
- 1 gurka
- ½ galiamelon
- 3 salladslök
- 65 g babyspenat
- Dressing
- 1 msk pressad citronjuice
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- Dillmajonnäs
- 0,5 dl majonnäs
- 0,75 dl turkisk yoghurt
- ¼ dl finhackad dill
Gör så här
- Till den gravade laxen förbereder du gärna detta recept och använder hälften här.
- Skiva den gravade laxen.
- Rosta mandeln försiktigt i en stekpanna på medelhög temperatur några minuter till fin färg.
- Tärna gurkan.
- Skala och gröp ur kärnorna från melonen. Tärna sedan melonen också.
- Ansa salladslöken och skiva den tunt.
- Lägg gurka, melon, salladslök och bladspenat i en stor skål.
- Skaka ihop ingredienserna till dressingen i en liten burk.
- Blanda ihop dillmajonnäsen i en liten skål.
- Blanda salladen med dressing och lägg upp på två tallrikar.
- Toppa med laxskivorna, sedan dillmajonnäs, därefter flagad mandel och sist några dillkvistar.
Receptet kommer från början från Viva Vin & Mat