Melon- och gurksallad med gravad lax

Melon- och gurksallad med gravad lax

Så gott så att man aldrig vill att det ska ta slut.

Ingredienser

  • Gravad lax
  • 150-200 g gravad lax
  • 10 g flagad mandel
  • några dillkvistar
  • Gurk- och melonsallad
  • 1 gurka
  • ½ galiamelon
  • 3 salladslök
  • 65 g babyspenat
  • Dressing
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Dillmajonnäs
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,75 dl turkisk yoghurt
  • ¼ dl finhackad dill

Gör så här

  1. Till den gravade laxen förbereder du gärna detta recept och använder hälften här.
  2. Skiva den gravade laxen.
  3. Rosta mandeln försiktigt i en stekpanna på medelhög temperatur några minuter till fin färg.
  4. Tärna gurkan.
  5. Skala och gröp ur kärnorna från melonen. Tärna sedan melonen också.
  6. Ansa salladslöken och skiva den tunt.
  7. Lägg gurka, melon, salladslök och bladspenat i en stor skål.
  8. Skaka ihop ingredienserna till dressingen i en liten burk.
  9. Blanda ihop dillmajonnäsen i en liten skål.
  10. Blanda salladen med dressing och lägg upp på två tallrikar.
  11. Toppa med laxskivorna, sedan dillmajonnäs, därefter flagad mandel och sist några dillkvistar.

Receptet kommer från början från Viva Vin & Mat