Teriyaki-lax med grönkål

Jättegott och nyttigt!
Ingredienser
- 1 knippe (200 g) grönkål
- 1 msk olivolja
- 500 g färsk laxfilé med skinn
- Salt och svartpeppar
- 3 msk färdig teriyakisås
Gör så här
- Förvärm ugnen till 220 grader.
- Skär bort mitt-stjälkarna från grönkålen. Lägg bladen på en bakplåt. Häll över 1 msk olivolja. Massera in oljan i grönkålen ordentligt.
- Gör plats för laxen i mitten av plåten. Ta bort eventuella ben och lägg dit laxen med skinnsidan ner.
- Krydda både lax och grönkål med salt och peppar.
- Droppa en matsked teriyakisås på laxen och pensla ut den över hela ytan.
- Grädda i ca 10-15 minuter. Laxen ska bli 56 grader inuti. Det är okej om grönkålen blir lite brun, den är god ändå.
- Dela upp på två tallrikar.
- Värm resterande teriyaki-sås i mikron i ca 20 sekunder och häll över laxbitarna.
Receptet kommer från epicurious