Teriyaki-lax med grönkål

Teriyaki-lax med grönkål

Jättegott och nyttigt!

Ingredienser

  • 1 knippe (200 g) grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 500 g färsk laxfilé med skinn
  • Salt och svartpeppar
  • 3 msk färdig teriyakisås

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 220 grader.
  2. Skär bort mitt-stjälkarna från grönkålen. Lägg bladen på en bakplåt. Häll över 1 msk olivolja. Massera in oljan i grönkålen ordentligt.
  3. Gör plats för laxen i mitten av plåten. Ta bort eventuella ben och lägg dit laxen med skinnsidan ner.
  4. Krydda både lax och grönkål med salt och peppar.
  5. Droppa en matsked teriyakisås på laxen och pensla ut den över hela ytan.
  6. Grädda i ca 10-15 minuter. Laxen ska bli 56 grader inuti. Det är okej om grönkålen blir lite brun, den är god ändå.
  7. Dela upp på två tallrikar.
  8. Värm resterande teriyaki-sås i mikron i ca 20 sekunder och häll över laxbitarna.

Receptet kommer från epicurious