Shakshuka

Nu börjar det bli lite kyligare ute, så det kan passa med varmare mat även till lunch. Jag använder en traktörpanna med lock till den här.
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök
- 1 chilifrukt
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- 6-8 körsbärstomater
- 1 röd paprika
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 4 ägg
- 75 g fetaost
- 2 msk koriander-blad
- Tillbehör
- 2 st frysta mini-baguetter som man värmer i ugnen (50 g vardera)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka lök, vitlök, chili, paprika.
- Hetta upp traktörpannan på medelvärme. Ha i oljan. När oljan är het, ha i ovanstående och stek tills mjukt, ca 5 minuter.
- Hacka körsbärstomaterna.
- Ha i tomatpuré och paprikapulver och fräs i ett par minuter till. Stoppa baguetterna i ugnen i 10-12 minuter.
- Häll i krossade tomater, hackade tomater och 1/2 tsk salt. Låt puttra på medel-låg värme i 10 minuter.
- Gör små fördjupningar i såsen och knäck äggen däri. Krydda äggen med lite salt och peppar.
- Lägg på lock och låt puttra på svag medelvärme tills vitan stannat men äggulan fortfarande är lite lös, i cirka 8-12 minuter.
- Smula över fetaost och strö över koriander. Servera med brödet.
Receptet kommer från början från Allt om Mat. Jag har ändrat en hel del dock.