Sallad med rostade grönsaker och kikärtor

Sallad med rostade grönsaker och kikärtor

Ännu en varm sallad. Supergott med kikärtor och champinjoner!

Ingredienser

  • Grönsaker och kikärtor
  • ½ röd lök, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 150 g champinjoner, skivade
  • 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk torkad oregano
  • ¼ tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • Quinoa
  • 1 dl okokt quinoa
  • 2 dl vatten
  • Pesto
  • 1 kruka basilika
  • 25 g cashewnötter
  • 1 msk olivolja
  • ¼ citron, pressad
  • ½ klyfta vitlök
  • 1/8 tsk salt
  • ½ – 1 msk vatten

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 205 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på grönsaker i bitar och kikärtor.
  2. Blanda dem med 1 msk olivolja. Strö över kryddorna, blanda runt igen och sprid ut alltihop jämnt.
  3. Grädda i 20-25 minuter, tills grönsakerna är lagom klara.
  4. Under tiden, gör quinoa: Ha quinoa och vatten i en liten kastrull. Koka upp, lägg på lock, sänk värmen och låt puttra i 15 minuter. Häll över quinoan i en stor skål.
  5. Gör peston: Lägg basilika, nötter, olja, citron, vitlök och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät blandning. Späd med vatten till lagom konsistens. Den ska vara ganska tjock.
  6. När grönsakerna är klara, ha i dem i skålen med quinoa. Blanda i peston.
  7. Dela upp på två tallrikar.

Receptet kommer från Ambitious Kitchen