Sallad med rostade grönsaker och kikärtor

Ännu en varm sallad. Supergott med kikärtor och champinjoner!
Ingredienser
- Grönsaker och kikärtor
- ½ röd lök, i bitar
- 1 röd paprika, i bitar
- 150 g champinjoner, skivade
- 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
- 1 msk olivolja
- ½ tsk vitlökspulver
- ¼ tsk torkad oregano
- ¼ tsk salt
- nymald svartpeppar
- Quinoa
- 1 dl okokt quinoa
- 2 dl vatten
- Pesto
- 1 kruka basilika
- 25 g cashewnötter
- 1 msk olivolja
- ¼ citron, pressad
- ½ klyfta vitlök
- 1/8 tsk salt
- ½ – 1 msk vatten
Gör så här
- Förvärm ugnen till 205 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på grönsaker i bitar och kikärtor.
- Blanda dem med 1 msk olivolja. Strö över kryddorna, blanda runt igen och sprid ut alltihop jämnt.
- Grädda i 20-25 minuter, tills grönsakerna är lagom klara.
- Under tiden, gör quinoa: Ha quinoa och vatten i en liten kastrull. Koka upp, lägg på lock, sänk värmen och låt puttra i 15 minuter. Häll över quinoan i en stor skål.
- Gör peston: Lägg basilika, nötter, olja, citron, vitlök och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät blandning. Späd med vatten till lagom konsistens. Den ska vara ganska tjock.
- När grönsakerna är klara, ha i dem i skålen med quinoa. Blanda i peston.
- Dela upp på två tallrikar.
Receptet kommer från Ambitious Kitchen