Rostade medelhavsgrönsaker med ägg

Det här är jättegott, och perfekt om man gillar aubergine och ägg!
Ingredienser
- 250 g körsbärstomater, halverade
- 1 liten aubergine, skalad och tärnad (1,3 cm bitar)
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 1 liten zuccini, tärnad
- 1 msk kapris
- 20 g kalamata-oliver eller svarta oliver, skivade
- 2 msk färsk basilika, hackad
- salt & peppar
- ¼ tsk torkad oregano
- ¼ tsk chiliflakes
- 3 msk olivolja
- 4 ägg, rumstempererade
- Tillbehör
- 2 minibaguetter
Gör så här
- Ta fram äggen.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Kör minibaguetterna i ugnen i 12 minuter, håll dem varma i en handduk.
- Höj ugnen till 260 grader.
- I en grund ugnsform, blanda allt utom äggen.
- Grädda tills grönsakerna har mjuknat och blivit lite bruna i kanterna, ca 25 minuter.
- Gör fyra grunda gropar i grönsakerna och knäck ett ägg i varje.
- Krydda äggen med peppar, och ställ tillbaka i ugnen i 5 minuter.
- Servera med bröd.
Receptet kommer från Italian Food Forever