Rostade medelhavsgrönsaker med ägg

Rostade medelhavsgrönsaker med ägg

Det här är jättegott, och perfekt om man gillar aubergine och ägg!

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 liten aubergine, skalad och tärnad (1,3 cm bitar)
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 liten zuccini, tärnad
  • 1 msk kapris
  • 20 g kalamata-oliver eller svarta oliver, skivade
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • salt & peppar
  • ¼ tsk torkad oregano
  • ¼ tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 4 ägg, rumstempererade
  • Tillbehör
  • 2 minibaguetter

Gör så här

  1. Ta fram äggen.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Kör minibaguetterna i ugnen i 12 minuter, håll dem varma i en handduk.
  4. Höj ugnen till 260 grader.
  5. I en grund ugnsform, blanda allt utom äggen.
  6. Grädda tills grönsakerna har mjuknat och blivit lite bruna i kanterna, ca 25 minuter.
  7. Gör fyra grunda gropar i grönsakerna och knäck ett ägg i varje.
  8. Krydda äggen med peppar, och ställ tillbaka i ugnen i 5 minuter.
  9. Servera med bröd.

Receptet kommer från Italian Food Forever