Rostade grönsaker med getost

Det här blir som en varm sallad!
Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 röd lök
- 2 zucchini
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- salt & peppar
- 2 msk hackad färsk basilika
- ½ msk balsamvinäger
- Tillbehör
- 75 g getost, smulad
- 150 g bröd (förslagsvis 3 mini-baguetter)
Gör så här
- Förvärm ugnen till 190 grader.
- Skär alla grönsaker i ca 4 cm bitar.
- Lägg bitarna på en plåt, strö över hackad vitlök och häll på oljan. Blanda runt med händerna.
- Krydda med salt och peppar.
- Grädda i 40-45 minuter tills allt är mjukt och brynt.
- Om du har frysta minibaguetter: När det är ca 15 minuter kvar av gräddningen, stoppa in baguetterna på ett galler ovanför och grädda dem i 10-12 minuter.
- Ta ut från ugnen och låt svalna lite.
- Droppa över balsamvinäger och hackad basilika och blanda runt.
- Lägg upp på tallrikar och strö över smulad getost.
- Servera med brödet.
Receptet kommer från Italian Food Forever