Rostade grönsaker med getost

Rostade grönsaker med getost

Det här blir som en varm sallad!

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 röd lök
  • 2 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt & peppar
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • ½ msk balsamvinäger
  • Tillbehör
  • 75 g getost, smulad
  • 150 g bröd (förslagsvis 3 mini-baguetter)

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 190 grader.
  2. Skär alla grönsaker i ca 4 cm bitar.
  3. Lägg bitarna på en plåt, strö över hackad vitlök och häll på oljan. Blanda runt med händerna.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Grädda i 40-45 minuter tills allt är mjukt och brynt.
  6. Om du har frysta minibaguetter: När det är ca 15 minuter kvar av gräddningen, stoppa in baguetterna på ett galler ovanför och grädda dem i 10-12 minuter.
  7. Ta ut från ugnen och låt svalna lite.
  8. Droppa över balsamvinäger och hackad basilika och blanda runt.
  9. Lägg upp på tallrikar och strö över smulad getost.
  10. Servera med brödet.

Receptet kommer från Italian Food Forever