Pasta med aubergine och prosciutto

Pasta med aubergine och prosciutto

Använd en riktigt bra citron-olivolja så blir det här väldigt gott!

Ingredienser

  • 150 g pasta
  • 2 st aubergine
  • 1 msk vanlig olivolja
  • salt & peppar
  • 1 msk citron-olivolja
  • 70 g prosciutto di parma
  • 30 g finriven parmesan

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull saltat vatten.
  2. Förvärm ugnen till 220°C varmluft. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  3. Skär auberginen i 2,5 cm kuber. Blanda kuberna med 1 msk vanlig olivolja, salt och peppar. Sprid ut på plåten och rosta i 20 minuter. De ska få fin färg.
  4. Koka under tiden pasta enligt paketet.
  5. Klipp prosciutton i småbitar.
  6. Häll av pastan. Blanda den med prosciutto och aubergine.
  7. Fördela på 2 tallrikar. Droppa över citron-olivolja och strö över parmesan. Mal lite svartpeppar över.