Pasta med aubergine och prosciutto
Använd en riktigt bra citron-olivolja så blir det här väldigt gott!
Ingredienser
- 150 g pasta
- 2 st aubergine
- 1 msk vanlig olivolja
- salt & peppar
- 1 msk citron-olivolja
- 70 g prosciutto di parma
- 30 g finriven parmesan
Gör så här
- Koka upp en stor kastrull saltat vatten.
- Förvärm ugnen till 220°C varmluft. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Skär auberginen i 2,5 cm kuber. Blanda kuberna med 1 msk vanlig olivolja, salt och peppar. Sprid ut på plåten och rosta i 20 minuter. De ska få fin färg.
- Koka under tiden pasta enligt paketet.
- Klipp prosciutton i småbitar.
- Häll av pastan. Blanda den med prosciutto och aubergine.
- Fördela på 2 tallrikar. Droppa över citron-olivolja och strö över parmesan. Mal lite svartpeppar över.