Honungsstekt lax med mango-salsa
Laxen blir jättegod av att stekas i smör och honung, och passar underbart bra ihop med mango
Ingredienser
- 3 portionsbitar laxfilé à 100 g
- 2 tsk olivolja
- Salt och peppar
- 2 msk smör
- 2 msk honung
- Mango-salsa
- 250 g fryst mango, tinad
- 1 röd paprika, tärnad
- ½ röd lök, tärnad
- 1 röd chilifrukt, finhackad
- 1 Näve koriander, hackad
- 1 ½ msk limejuice
- ¼ tsk salt
Gör så här
- Tina fisk och mango i kylskåp i förväg.
- Salsa: Blanda mango, paprika, lök, jalapeno och koriander. Tillsätt limejuice och salt och blanda ordentligt.
- Lax: Gnugga laxen med olivolja runt om. Krydda generöst med salt och peppar.
- Smält smöret i en stor panna på medelvärme. När smöret just har smält, rör i honungen.
- Lägg laxfiléerna i pannan i ett lager. Stek i 4-5 minuter.
- Vänd laxen försiktigt och stek i 3-8 minuter till, tills den är 52-56° inuti och karamelliserad på utsidan.
- Servera med mangosalsa. Det blir alltså 1 ½ laxbit per person.
Receptet kommer från Creme de la Crumb