Honungsstekt lax med mango-salsa

Honungsstekt lax med mango-salsa

Laxen blir jättegod av att stekas i smör och honung, och passar underbart bra ihop med mango

Ingredienser

  • 3 portionsbitar laxfilé à 100 g
  • 2 tsk olivolja
  • Salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • Mango-salsa
  • 250 g fryst mango, tinad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • ½ röd lök, tärnad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 Näve koriander, hackad
  • 1 ½ msk limejuice
  • ¼ tsk salt

Gör så här

  1. Tina fisk och mango i kylskåp i förväg.
  2. Salsa: Blanda mango, paprika, lök, jalapeno och koriander. Tillsätt limejuice och salt och blanda ordentligt.
  3. Lax: Gnugga laxen med olivolja runt om. Krydda generöst med salt och peppar.
  4. Smält smöret i en stor panna på medelvärme. När smöret just har smält, rör i honungen.
  5. Lägg laxfiléerna i pannan i ett lager. Stek i 4-5 minuter.
  6. Vänd laxen försiktigt och stek i 3-8 minuter till, tills den är 52-56° inuti och karamelliserad på utsidan.
  7. Servera med mangosalsa. Det blir alltså 1 ½ laxbit per person.

Receptet kommer från Creme de la Crumb