Vita bönor med jätteräkor och pesto

Här är en väldigt god sallad med jätteräkor och vita bönor, som funkar året runt!
Ingredienser
- 200 g Vannamei-räkor, kokta och skalade (tinade över natten i kylskåp)
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk nymalen svartpeppar
- En nypa chiliflakes
- 2 msk pesto
- Dressing
- 1 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- salt & peppar
- Sallad
- 200 g körsbärstomater, halverade eller i fjärdedelar beroende på storlek
- 90 g ruccola
- 30 g parmesan, hyvlad med osthyvel
- 1 burk (230 g avrunnen vikt) stora vita bönor (naturella), sköljda och avrunna
Gör så här
- Tina räkorna i kylskåp över natten. Klappa dem torra med hushållspapper och lägg dem i en skål. Blanda med 1 msk olivolja, pressad vitlök, salt, svartpeppar och chiliflakes. Ställ åt sidan i 10-20 minuter.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Lyft upp räkorna ur marinaden och lägg i pannan. Stek i 1-2 minuter tills de är genomvarma (inte för länge, då blir de sega). Flytta räkorna till en skål när de är klara och blanda dem med 2 msk pesto.
- Skaka ihop dressingen i en liten burk.
- Lägg körsbärstomater, ruccola och bönor i en stor skål. Häll över dressingen och blanda.
- Lägg upp på två tallrikar. Toppa med räkorna och sedan hyvlad parmesan.
Receptet kommer från foodiecrush