Vita bönor med jätteräkor och pesto

Vita bönor med jätteräkor och pesto

Här är en väldigt god sallad med jätteräkor och vita bönor, som funkar året runt!

Ingredienser

  • 200 g Vannamei-räkor, kokta och skalade (tinade över natten i kylskåp)
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk nymalen svartpeppar
  • En nypa chiliflakes
  • 2 msk pesto
  • Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • salt & peppar
  • Sallad
  • 200 g körsbärstomater, halverade eller i fjärdedelar beroende på storlek
  • 90 g ruccola
  • 30 g parmesan, hyvlad med osthyvel
  • 1 burk (230 g avrunnen vikt) stora vita bönor (naturella), sköljda och avrunna

Gör så här

  1. Tina räkorna i kylskåp över natten. Klappa dem torra med hushållspapper och lägg dem i en skål. Blanda med 1 msk olivolja, pressad vitlök, salt, svartpeppar och chiliflakes. Ställ åt sidan i 10-20 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Lyft upp räkorna ur marinaden och lägg i pannan. Stek i 1-2 minuter tills de är genomvarma (inte för länge, då blir de sega). Flytta räkorna till en skål när de är klara och blanda dem med 2 msk pesto.
  3. Skaka ihop dressingen i en liten burk.
  4. Lägg körsbärstomater, ruccola och bönor i en stor skål. Häll över dressingen och blanda.
  5. Lägg upp på två tallrikar. Toppa med räkorna och sedan hyvlad parmesan.

Receptet kommer från foodiecrush