Sparris-sallad med rädisor och fetaost

Sparris-sallad med rädisor och fetaost

Här är en väldigt fräsch och god sallad med sparris!

Ingredienser

  • 250 g sparris, träiga ändar avbrutna
  • 90 g baby-bladspenat, stora stjälkar bortplockade
  • 1 knippe rädisor, skivade
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 80 g gröna ärtor
  • ½ röd lök, tunt skivad
  • 150 g fetaost, tärnad
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina ärtorna i mikron och låt dem svalna.
  2. Koka upp ett par cm vatten i en stor stekpanna och koka sparrisen i 2-3 minuter. Doppa direkt i kallt vatten och låt sedan rinna av på hushållspapper. Dela dem sedan i 4 bitar.
  3. Lägg spenaten i en stor bunke och blanda med rädisor, tomater, ärtor, lök och fetaost.
  4. Skaka ihop dressingen i en burk. Häll den över salladen och blanda runt.
  5. Lägg upp salladen på två tallrikar. Toppa med sparris-bitarna.

Receptet kommer från The Recipe Critic