Sparris-sallad med getost

Sparris-sallad med getost

Ännu en smarrig sparris-sallad, denna gång med getost.

Ingredienser

  • 250 g sparris, träiga ändar borttagna
  • 120 g salladsmix, bladig
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 50 g valnötter, brutna i bitar
  • 180 g getost (rulle, skär av kanten bara i ändarna och skär osten i bitar)
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk crema di balsamico
  • ½ tsk dijonsenap
  • ½ klyfta vitlök, pressad
  • lite salt

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr het stekpanna.
  2. Ha olja, balsamico, senap, vitlök och salt i en liten burk och skaka.
  3. Fördela salladen på två tallrikar. Ha på tomaterna och osten.
  4. Fyll stekpannan med ett par cm vatten och koka upp. Ha i sparrisen i ett lager och sjud i 2-3 minuter tills klar. Ta upp ur pannan med tång och doppa hastigt i en skål med iskallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper. Skär den sedan i fjärdedelar.
  5. Lägg sparris och nötter ovanpå salladen. Ringla över dressingen.

Receptet kommer från the endless meal