Sparris- och avokadosallad med bacon och pocherat ägg

Ännu en sallad med sparris! Det är roligt med pocherade ägg för det är verkligen inget jag gör särskilt ofta.
Ingredienser
- 65 g bladig salladsmix
- 250 g sparris
- 1 avokado
- 70 g (1/2 paket) bacon
- ½ tsk citronsaft
- 4 ägg
- 1½ liter vatten
- ½ dl ättiksprit 12%
- 75 g apetina vitost
- 2 tsk salt
- grovmalen svartpeppar
Gör så här
- Stek baconskivorna knapriga i stekpannan. Låt rinna av på hushållspapper. Smula baconet när det svalnat.
- Skär bort eller bryt av den nedersta delen på sparrisen. Häll ett par centimeter vatten i stekpannan och koka sparrisen i denna i 2-3 minuter. Lyft upp dem med en tång och doppa i iskallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper. Skär dem sedan i fjärdedelar.
- Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i tunna skivor och ringla över citronsaften.
- Koka upp vatten, ättiksprit och salt i en låg vid kastrull. Sänk värmen så att vattnet bara sjuder.
- Knäck äggen ett i taget i en liten skål och låt det försiktigt glida ner i vattnet. Låt äggen sjuda ca 3 min. Lyft upp dem med hålslev.
- Lägg salladsmixen på tallrikar. Toppa med avokado och sparris. Smula över osten och lägg på äggen. Strö över bacon och krydda alltihop med svartpeppar.
Baserat på ett recept från Arla