Sparris- och avokadosallad med bacon och pocherat ägg

Sparris- och avokadosallad med bacon och pocherat ägg

Ännu en sallad med sparris! Det är roligt med pocherade ägg för det är verkligen inget jag gör särskilt ofta.

Ingredienser

  • 65 g bladig salladsmix
  • 250 g sparris
  • 1 avokado
  • 70 g (1/2 paket) bacon
  • ½ tsk citronsaft
  • 4 ägg
  • 1½ liter vatten
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 75 g apetina vitost
  • 2 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Stek baconskivorna knapriga i stekpannan. Låt rinna av på hushållspapper. Smula baconet när det svalnat.
  2. Skär bort eller bryt av den nedersta delen på sparrisen. Häll ett par centimeter vatten i stekpannan och koka sparrisen i denna i 2-3 minuter. Lyft upp dem med en tång och doppa i iskallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper. Skär dem sedan i fjärdedelar.
  3. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i tunna skivor och ringla över citronsaften.
  4. Koka upp vatten, ättiksprit och salt i en låg vid kastrull. Sänk värmen så att vattnet bara sjuder.
  5. Knäck äggen ett i taget i en liten skål och låt det försiktigt glida ner i vattnet. Låt äggen sjuda ca 3 min. Lyft upp dem med hålslev.
  6. Lägg salladsmixen på tallrikar. Toppa med avokado och sparris. Smula över osten och lägg på äggen. Strö över bacon och krydda alltihop med svartpeppar.

Baserat på ett recept från Arla