Sallad med sparris och halloumi

Sallad med sparris och halloumi

Här kommer ännu en väldigt smarrig sallad med sparris. Denna gång med bland annat halloumi och avokado till.

Ingredienser

  • Pesto-dressing
  • 1 ½ msk turkisk yoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk grön pesto
  • 2 tsk pressad citron
  • Sallad
  • 250 g grön sparris, träiga ändar borttagna
  • 185 g halloumi
  • 2 tsk olivolja
  • 65 g rucola
  • 65 g babyspenat (ta bort större stjälkar)
  • ½ gurka, tunt skivad i halvmånar
  • 85 g körsbärstomater, halverade
  • 1 avokado, skivad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. I en liten skål, blanda yoghurt, majonnäs, pesto och pressad citron. Ställ åt sidan.
  2. I en stor skål, blanda ruccola, babyspenat och gurka. Fördela på två tallrikar.
  3. Koka sparrisen i saltat vatten i ca 2-3 minuter. Doppa sparrisarna i en skål med kallt vatten och låt dem rinna av på hushållspapper. Dela sedan i 4 bitar.
  4. Skiva halloumin i tunna skivor. Stek i 2 tsk olivolja i en non-stick panna. Stek på båda sidor tills gyllenbrun. Lägg skivorna på hushållspapper.
  5. Toppa salladen med tomater och avokado. Krydda med lite salt och peppar. Lägg på sparris och halloumi. Ringla över dressingen.

Receptet kommer från Diet Doctor