Sallad med sparris och halloumi

Här kommer ännu en väldigt smarrig sallad med sparris. Denna gång med bland annat halloumi och avokado till.
Ingredienser
- Pesto-dressing
- 1 ½ msk turkisk yoghurt
- 1 msk majonnäs
- 1 msk grön pesto
- 2 tsk pressad citron
- Sallad
- 250 g grön sparris, träiga ändar borttagna
- 185 g halloumi
- 2 tsk olivolja
- 65 g rucola
- 65 g babyspenat (ta bort större stjälkar)
- ½ gurka, tunt skivad i halvmånar
- 85 g körsbärstomater, halverade
- 1 avokado, skivad
- salt och peppar
Gör så här
- I en liten skål, blanda yoghurt, majonnäs, pesto och pressad citron. Ställ åt sidan.
- I en stor skål, blanda ruccola, babyspenat och gurka. Fördela på två tallrikar.
- Koka sparrisen i saltat vatten i ca 2-3 minuter. Doppa sparrisarna i en skål med kallt vatten och låt dem rinna av på hushållspapper. Dela sedan i 4 bitar.
- Skiva halloumin i tunna skivor. Stek i 2 tsk olivolja i en non-stick panna. Stek på båda sidor tills gyllenbrun. Lägg skivorna på hushållspapper.
- Toppa salladen med tomater och avokado. Krydda med lite salt och peppar. Lägg på sparris och halloumi. Ringla över dressingen.
Receptet kommer från Diet Doctor