Sallad med sparris och bresaola

Sallad med sparris och bresaola

Ännu en sallad med sparris, denna gång även med bresaola och burrata. Jättegott!

Ingredienser

  • 250 g grön sparris, träiga ändar borttagna
  • 70 g bresaola, klippt eller riven i bitar
  • 100 g bladig salladsmix
  • 100 g burrata, delad i halvor
  • 40 g pinjenötter
  • 10 körsbärstomater, halverade
  • Palsternackschips
  • 1 palsternacka
  • ½ msk olivolja
  • ¼ tsk flingsalt
  • Vinägrett
  • 1 msk olivolja
  • ½ pressad citron (ca 1 msk)
  • ½ msk flytande honung
  • ½ klyfta vitlök, pressad
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala palsternackan och hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel.
  3. Blanda med olivolja och flingsalt och sprid ut skivorna på en bakpappersklädd plåt.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter. Håll koll så att de inte bränns!
  5. Rosta nötterna i en torr het stekpanna tills de fått en ljusbrun färg.
  6. Fyll stekpannan med ett par cm vatten och koka upp. Ha i sparrisen i ett lager och sjud i 2-3 minuter tills klar. Ta upp ur pannan med tång och doppa hastigt i en skål med iskallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper. Skär den sedan i fjärdedelar.
  7. Skaka dressingen i en burk.
  8. Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg upp på två tallrikar. Toppa med sparris, breseaola, burrata, pinjenötter, körsbärstomater och palsternackschips. Droppa över resterande dressing.

Baserat på ett recept från Good Housekeeping