Sallad med sparris, gröna ärtor och Kvibille gräddädel

Jag älskar sparris, och när det är säsong äter vi väldigt mycket sparris-sallad. Just denna är en favorit.
Ingredienser
- 90 g bladig salladsmix
- 150 g frysta gröna ärtor, tinade
- 1 gurka, lätt skalad, tunt skivad och skuren i halvmånar
- 1 avokado, skalad och skuren i bitar
- 10 g flagad mandel
- 75 g pancetta
- 60 g Kvibille gräddädel
- 250 g sparris
- Dressing
- 1 msk färsk basilika, tätt packat utan stjälkar
- 1 tsk finriven parmesan
- ½ klyfta vitlök
- 2 msk olivolja
- 1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
- Mixa dressingen med stavmixer.
- Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna. Häll över till en liten skål.
- Stek pancettan i samma stekpanna tills krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
- Ansa sparrisen. Häll 1 cm vatten i stekpannan och koka upp. Ha i sparrisen i ett lager och sjud i 2-3 minuter tills klar. Ta upp ur pannan med tång och doppa hastigt i en skål med iskallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper. Skär den sedan i fjärdedelar.
- I en stor skål, blanda sallad, gurka, ärtor och avokado. Blanda med dressingen och fördela på två tallrikar.
- Toppa med sparris, smulad ädelost, mandel och pancetta.
Baserat på ett recept från la bella vita cucina