Sallad med sparris, gröna ärtor och Kvibille gräddädel

Sallad med sparris, gröna ärtor och Kvibille gräddädel

Jag älskar sparris, och när det är säsong äter vi väldigt mycket sparris-sallad. Just denna är en favorit.

Ingredienser

  • 90 g bladig salladsmix
  • 150 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 gurka, lätt skalad, tunt skivad och skuren i halvmånar
  • 1 avokado, skalad och skuren i bitar
  • 10 g flagad mandel
  • 75 g pancetta
  • 60 g Kvibille gräddädel
  • 250 g sparris
  • Dressing
  • 1 msk färsk basilika, tätt packat utan stjälkar
  • 1 tsk finriven parmesan
  • ½ klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Mixa dressingen med stavmixer.
  2. Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna. Häll över till en liten skål.
  3. Stek pancettan i samma stekpanna tills krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Ansa sparrisen. Häll 1 cm vatten i stekpannan och koka upp. Ha i sparrisen i ett lager och sjud i 2-3 minuter tills klar. Ta upp ur pannan med tång och doppa hastigt i en skål med iskallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper. Skär den sedan i fjärdedelar.
  5. I en stor skål, blanda sallad, gurka, ärtor och avokado. Blanda med dressingen och fördela på två tallrikar.
  6. Toppa med sparris, smulad ädelost, mandel och pancetta.

Baserat på ett recept från la bella vita cucina