Sallad med kyckling och tsatsiki

Sallad med kyckling och tsatsiki

En nyttig men matig och jättegod sallad.

Ingredienser

  • Kyckling
  • 300 g minutfilé av kyckling
  • 1 msk pressad citron
  • 0,6 dl turkisk yoghurt
  • 1/8 tsk salt
  • ½ tsk oregano
  • 1 msk olivolja
  • Tsatsiki
  • 1 gurka
  • 0,75 dl turkisk yoghurt
  • ½ msk pressad citron
  • ½ msk olivolja
  • ½ klyfta vitlök, pressad
  • 1/8 tsk salt
  • svartpeppar
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ¼ klyfta vitlök, pressad
  • ¼ msk oregano
  • ½ tsk socker
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • Sallad
  • 250 g romansallad, hackad
  • 150 g körsbärstomater, halverade
  • ½ liten rödlök, tunt skivad
  • ¼ gurka, skuren i halvmånar
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade och halverade
  • Garnering
  • 75 g fetaost, i tärningar

Gör så här

  1. Blanda citron, yoghurt och kryddor i en skål och ha i kycklingen. Blanda runt och låt marinera i 30 minuter i eller över natten i kylskåp.
  2. Värm upp stekpanna på medel-hög och ha i 1 msk olivolja. Stek kycklingen ca 5 minuter på första sidan, vänd och stek några minuter på andra sidan eller tills genomlagad (72°). Flytta till en tallrik.
  3. {“Under tiden, gör tsatsiki”=>”Skär gurkan i halvor på längden och skrapa ur fröna med en tesked. Grovriv gurkan på hushållspapper och pressa ur överflödig vätska. Flytta till en skål. Blanda gurkan med övriga tzatziki-ingredienser. Ställ åt sidan.”}
  4. I en stor skål, blanda romansallad, körsbärstomater, rödlök, gurka och oliver. Ha i dressingen och blanda runt. Lägg upp på 2 tallrikar.
  5. Skiva kycklingen och lägg på den.
  6. Skeda över tsatsiki och strö över tärnad fetaost.

Den här är baserad på ett recept från Jo Cooks men kycklingen kommer från foodiecrush. Tsatsikin kommer från recipetineats, och dressingen kommer från foodiecrush.