Sallad med jordgubbar och bacon

Kanske den optimala salladen med jordgubbar? I alla fall min favorit.
Ingredienser
- 2 msk mandelspån
- ½ paket bacon
- 140 g baby bladspenat
- ½ liten rödlök
- 350 g jordgubbar
- 1 avokado
- ¼ gurka
- 60 g brie-ost
- Dressing
- 1 msk olivolja
- 1/2 msk vit balsamvinäger
- 1/2 msk flytande honung
- salt & svartpeppar
Gör så här
- Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna.
- Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Klipp i bitar när det svalnat.
- Skaka ihop dressingen i en burk.
- Ta bort stora stjälkar från spenaten och lägg i en stor skål.
- Skiva rödlöken tunt och lägg i skålen.
- Kärna ur och skala avokadon och skär den i bitar, lägg i skålen.
- Skiva gurkan tunt och skär i halvmånar, lägg i skålen.
- Skär brie-osten i tärningar och lägg i skålen.
- Ansa jordgubbarna och skär dem i halvor eller tjocka skivor och lägg i skålen.
- Häll över dressingen och blanda!
- Fördela på två tallrikar.
- Toppa med bacon och mandelspån.