Sallad med jordgubbar och bacon

Sallad med jordgubbar och bacon

Kanske den optimala salladen med jordgubbar? I alla fall min favorit.

Ingredienser

  • 2 msk mandelspån
  • ½ paket bacon
  • 140 g baby bladspenat
  • ½ liten rödlök
  • 350 g jordgubbar
  • 1 avokado
  • ¼ gurka
  • 60 g brie-ost
  • Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 msk flytande honung
  • salt & svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna.
  2. Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Klipp i bitar när det svalnat.
  3. Skaka ihop dressingen i en burk.
  4. Ta bort stora stjälkar från spenaten och lägg i en stor skål.
  5. Skiva rödlöken tunt och lägg i skålen.
  6. Kärna ur och skala avokadon och skär den i bitar, lägg i skålen.
  7. Skiva gurkan tunt och skär i halvmånar, lägg i skålen.
  8. Skär brie-osten i tärningar och lägg i skålen.
  9. Ansa jordgubbarna och skär dem i halvor eller tjocka skivor och lägg i skålen.
  10. Häll över dressingen och blanda!
  11. Fördela på två tallrikar.
  12. Toppa med bacon och mandelspån.