Sallad med gravad lax, sparris och pepparrot

Den här salladen hittade min man på, men han brukar ha rökt lax. Jag föredrar gravad lax! Så när jag gör den här salladen blir det gravad.
Ingredienser
- 150 g salladsmix
- 2 avokado
- 1 knippa sparris, träiga ändar avbrutna
- 200 g körsbärstomater, halverade
- 200 - 250 g gravad lax
- 2 dl gräddfil
- 1 msk riven pepparrot
Gör så här
- Blanda ut pepparroten i gräddfilen. Smaka av så den blir lagom stark.
- Koka sparrisen i saltat vatten 2-3 minuter. Doppa den i iskallt vatten och låt rinna av på hushållspapper. Dela den sedan i munsbitar.
- Skala, halvera och tärna avokadon.
- Blanda sallad, avokado och körsbärstomater i en stor skål med ca hälften av såsen.
- Lägg upp salladen på två tallrikar. Toppa med lax och sparris. Droppa över resterande sås.