Räksallad

Detta är som en klassisk räkmacka men i salladsform. Nyttigare och jisses vad gott. Kanske den godaste salladen jag gjort hittills.
Ingredienser
- 500 g frysta oskalade räkor (blir ca 160 g skalade)
- 3 ägg, hårdkokta, skalade och skivade
- 1 romansallad (250 g), sköljd, torkad och hackad
- ¼ gurka, skivad och skuren i halvmånar
- 150 g körsbärstomater, skurna i fjärdedelar
- ½ citron, i klyftor
- Några dillkvistar
- Krutonger
- 2 skivor ljust bröd
- ½ msk olivolja
- Dressing
- 0,75 dl lätt creme fraiche
- 1 msk majonnäs
- ½ tsk vitvinsvinäger
- ½ tsk dijonsenap
- ½ msk färsk dill, hackad
- salt och peppar
Gör så här
- Tina räkorna i kylskåp 24 timmar innan.
- Tina brödskivorna och låt dem svalna.
- Skala räkorna.
- Krutonger: Skär brödskivorna i fyrkanter, ringla över olivolja och rosta dem på 200° mitt i ugnen i några minuter (ca 7-10 minuter).
- Koka äggen. Låt dem svalna i iskallt vatten. Skala dem och skiva dem när de är klara (med äggskivare).
- Vispa ihop dressingen i en bunke.
- Skölj och hacka romansalladen. Blanda salladen med lite av dressingen. Lägg upp salladen på tallrikar.
- Lägg på skivade ägg, därefter gurka, räkor, tomater.
- Ringla över resten av dressingen.
- Ha på krutonger och dillkvistar.
- Servera med citronklyftor på sidan.