Räksallad

Räksallad

Detta är som en klassisk räkmacka men i salladsform. Nyttigare och jisses vad gott. Kanske den godaste salladen jag gjort hittills.

Ingredienser

  • 500 g frysta oskalade räkor (blir ca 160 g skalade)
  • 3 ägg, hårdkokta, skalade och skivade
  • 1 romansallad (250 g), sköljd, torkad och hackad
  • ¼ gurka, skivad och skuren i halvmånar
  • 150 g körsbärstomater, skurna i fjärdedelar
  • ½ citron, i klyftor
  • Några dillkvistar
  • Krutonger
  • 2 skivor ljust bröd
  • ½ msk olivolja
  • Dressing
  • 0,75 dl lätt creme fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • ½ msk färsk dill, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tina räkorna i kylskåp 24 timmar innan.
  2. Tina brödskivorna och låt dem svalna.
  3. Skala räkorna.
  4. Krutonger: Skär brödskivorna i fyrkanter, ringla över olivolja och rosta dem på 200° mitt i ugnen i några minuter (ca 7-10 minuter).
  5. Koka äggen. Låt dem svalna i iskallt vatten. Skala dem och skiva dem när de är klara (med äggskivare).
  6. Vispa ihop dressingen i en bunke.
  7. Skölj och hacka romansalladen. Blanda salladen med lite av dressingen. Lägg upp salladen på tallrikar.
  8. Lägg på skivade ägg, därefter gurka, räkor, tomater.
  9. Ringla över resten av dressingen.
  10. Ha på krutonger och dillkvistar.
  11. Servera med citronklyftor på sidan.