Pastasallad med zucchini och kikärtor

En jättegod varm sallad! Det är inte så mycket pasta i den utan mest zucchini och kikärtor.
Ingredienser
- 60 g pasta (kort sort)
- 1 zucchini (ca 360 g)
- 2 msk olivolja
- salt & svartpeppar
- 1 medelstor schalottenlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 msk kapris, avrunnen
- 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna (230 g avrunnen vikt)
- 75 g smulad fetaost
- 1 msk hackad färsk persilja
- 1,5 msk hackad färsk dill
- 1 msk pressad citron
- 20 g rostade, saltade pistagenötter, grovhackade
Gör så här
- Koka pastan i en kastrull med saltat vatten. När den är klar, häll av och lägg i en stor skål.
- Skär zucchinin i 5 mm tjocka skivor, sedan i halvmånar.
- Hetta upp 2 msk olivolja i en stor panna på medelvärme. Ha i zucchini och stek tills gyllene. På slutet, tillsätt schalottenlök, vitlök och kapris. När allt när klart, krydda med salt och peppar. Lägg i skålen med pastan.
- Ha i övriga ingredienser i skålen: kikärtor, fetaost, persilja och dill. Krydda med mer salt och peppar och droppa över 1 msk pressad citron. Blanda alltihop.
- Lägg upp på 2 tallrikar och garnera med hackade nötter.
Receptet kommer från Dishing Out Health