Pastasallad med zucchini och kikärtor

Pastasallad med zucchini och kikärtor

En jättegod varm sallad! Det är inte så mycket pasta i den utan mest zucchini och kikärtor.

Ingredienser

  • 60 g pasta (kort sort)
  • 1 zucchini (ca 360 g)
  • 2 msk olivolja
  • salt & svartpeppar
  • 1 medelstor schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk kapris, avrunnen
  • 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna (230 g avrunnen vikt)
  • 75 g smulad fetaost
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • 1,5 msk hackad färsk dill
  • 1 msk pressad citron
  • 20 g rostade, saltade pistagenötter, grovhackade

Gör så här

  1. Koka pastan i en kastrull med saltat vatten. När den är klar, häll av och lägg i en stor skål.
  2. Skär zucchinin i 5 mm tjocka skivor, sedan i halvmånar.
  3. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor panna på medelvärme. Ha i zucchini och stek tills gyllene. På slutet, tillsätt schalottenlök, vitlök och kapris. När allt när klart, krydda med salt och peppar. Lägg i skålen med pastan.
  4. Ha i övriga ingredienser i skålen: kikärtor, fetaost, persilja och dill. Krydda med mer salt och peppar och droppa över 1 msk pressad citron. Blanda alltihop.
  5. Lägg upp på 2 tallrikar och garnera med hackade nötter.

Receptet kommer från Dishing Out Health