Pastasallad med pesto-dressing

Pastasallad med pesto-dressing

Den här pasta-salladen är jättegod! Den behöver vila i kylskåp i minst en timme innan man äter den.

Ingredienser

  • Dressing
  • 10 ml majonnäs
  • 30 ml turkisk yoghurt
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • ½ krm salt
  • 1 ½ tsk färdig pesto
  • Pasta sallad
  • 160 g pasta
  • 3 skivor bacon (ett halvt paket)
  • 160 g körsbärstomater, halverade
  • ½ liten röd lök, tunt skivad
  • 60 g färsk babyspenat, strimlad
  • 1 avokado, skalad och tärnad
  • salt & svartpeppar
  • några blad färsk basilika

Gör så här

  1. Dressing: Blanda ihop ingredienserna till en slät blandning. Dressingen ska vara tunn nog att droppa från en sked – späd med lite vatten om det behövs.
  2. Koka pastan enligt paketet. Skölj med kallt vatten och häll av. Ställ åt sidan för att svalna.
  3. Stek bacon. Låt det rinna av på hushållspapper och smula eller klipp i småbitar när det har svalnat.
  4. I en stor skål, lägg spenat, lök, tomater, avokado, bacon och pasta. Salta och peppra lite och blanda sedan med dressingen.
  5. Låt stå i kylskåp i minst en timme.
  6. Fördela på två tallrikar. Toppa med lite färsk basilika.

Receptet kommer från Soup Addict