Pastasallad med pesto-dressing

Den här pasta-salladen är jättegod! Den behöver vila i kylskåp i minst en timme innan man äter den.
Ingredienser
- Dressing
- 10 ml majonnäs
- 30 ml turkisk yoghurt
- 1 tsk vit balsamvinäger
- ½ krm salt
- 1 ½ tsk färdig pesto
- Pasta sallad
- 160 g pasta
- 3 skivor bacon (ett halvt paket)
- 160 g körsbärstomater, halverade
- ½ liten röd lök, tunt skivad
- 60 g färsk babyspenat, strimlad
- 1 avokado, skalad och tärnad
- salt & svartpeppar
- några blad färsk basilika
Gör så här
- Dressing: Blanda ihop ingredienserna till en slät blandning. Dressingen ska vara tunn nog att droppa från en sked – späd med lite vatten om det behövs.
- Koka pastan enligt paketet. Skölj med kallt vatten och häll av. Ställ åt sidan för att svalna.
- Stek bacon. Låt det rinna av på hushållspapper och smula eller klipp i småbitar när det har svalnat.
- I en stor skål, lägg spenat, lök, tomater, avokado, bacon och pasta. Salta och peppra lite och blanda sedan med dressingen.
- Låt stå i kylskåp i minst en timme.
- Fördela på två tallrikar. Toppa med lite färsk basilika.
Receptet kommer från Soup Addict