Ljummen biffsallad med teriyaki

Det här är kanske lite mer middag än lunch, men supergott om man vill lyxa till det lite! Tänk på att inte översteka köttet.
Ingredienser
- 2 skivor entrecote (200 g styck)
- 250 g champinjoner
- 1 tsk rostade sesamfrö
- 150 g salladsmix
- 1-3 msk smör, för stekning
- ½ tsk salt
- ½ krm svartpeppar
- Dressing
- ¼ dl teriyakisås
- 1 msk sesamolja
Gör så här
- Skär svampen i skivor.
- Lägg salladen i en stor skål och blanda runt den med ½ tsk sesamolja i ½ minut. Lägg upp salladen på 2 tallrikar.
- Blanda ihop dressingen.
- Salta och peppra köttet. Stek eller grilla det tills det är så klart som du vill ha det. Låt det vila under folie.
- Stek champinjonerna i smör tills de börjar bli lite knapriga i kanterna. Krydda med salt och peppar.
- Skär köttet i tunna skivor.
- Lägg kött och svamp ovanpå salladen. Häll över dressingen och strö över sesamfrön.
Receptet kommer från Allt om Mat.