Ljummen biffsallad med teriyaki

Ljummen biffsallad med teriyaki

Det här är kanske lite mer middag än lunch, men supergott om man vill lyxa till det lite! Tänk på att inte översteka köttet.

Ingredienser

  • 2 skivor entrecote (200 g styck)
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk rostade sesamfrö
  • 150 g salladsmix
  • 1-3 msk smör, för stekning
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Dressing
  • ¼ dl teriyakisås
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Skär svampen i skivor.
  2. Lägg salladen i en stor skål och blanda runt den med ½ tsk sesamolja i ½ minut. Lägg upp salladen på 2 tallrikar.
  3. Blanda ihop dressingen.
  4. Salta och peppra köttet. Stek eller grilla det tills det är så klart som du vill ha det. Låt det vila under folie.
  5. Stek champinjonerna i smör tills de börjar bli lite knapriga i kanterna. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär köttet i tunna skivor.
  7. Lägg kött och svamp ovanpå salladen. Häll över dressingen och strö över sesamfrön.

Receptet kommer från Allt om Mat.