Cobb-sallad utan kyckling

Det brukar vara kyckling i Cobb-sallad, men det är det inte i den här. Detta är en av mina absoluta favoritsallader!
Ingredienser
- 3 skivor (ett halvt paket) bacon
- 3 ägg
- 25 g ädelost, smulad
- 75 g körsbärstomater, i halvor eller fjärdedelar
- 1 gurka, i tunna halvmånar
- 1 romansallad (250 g), sköljd, torkad och skuren i bitar
- 1 avokado skivad
- 2 salladslök, hackad
- Dressing
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- ¼ tsk dijonsenap
- salt & peppar
Gör så här
- Koka äggen, låt svalna. Skala sedan och skär i halvor, klyftor eller bitar.
- Stek bacon. Ställ åt sidan och klipp i småbitar när det svalnat.
- Blanda ingredienserna till dressingen i en liten burk och skaka ihop.
- Lägg romansallad och gurk-skivor i en stor skål och blanda med dressingen.
- Fördela sallad på två tallrikar. Toppa med avokado, tomater, bacon, ägg, ädelost och salladslök.
Receptet kommer från Sweet Peas & Saffron