Cobb-sallad utan kyckling

Cobb-sallad utan kyckling

Det brukar vara kyckling i Cobb-sallad, men det är det inte i den här. Detta är en av mina absoluta favoritsallader!

Ingredienser

  • 3 skivor (ett halvt paket) bacon
  • 3 ägg
  • 25 g ädelost, smulad
  • 75 g körsbärstomater, i halvor eller fjärdedelar
  • 1 gurka, i tunna halvmånar
  • 1 romansallad (250 g), sköljd, torkad och skuren i bitar
  • 1 avokado skivad
  • 2 salladslök, hackad
  • Dressing
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • ¼ tsk dijonsenap
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Koka äggen, låt svalna. Skala sedan och skär i halvor, klyftor eller bitar.
  2. Stek bacon. Ställ åt sidan och klipp i småbitar när det svalnat.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten burk och skaka ihop.
  4. Lägg romansallad och gurk-skivor i en stor skål och blanda med dressingen.
  5. Fördela sallad på två tallrikar. Toppa med avokado, tomater, bacon, ägg, ädelost och salladslök.

Receptet kommer från Sweet Peas & Saffron