Caesar-sallad med halloumi

Caesar-sallad med halloumi

En nästan vegetarisk variant av caesar-sallad (bortsett från sardellerna).

Ingredienser

  • 1 paket (150 g) halloumi
  • Krutonger
  • 1 skiva ljust bröd (vanlig formfranska funkar)
  • 1/2 tsk olivolja
  • Dressing
  • 0,75 dl creme fraiche
  • 1 ½ msk majonnäs
  • 1 ½ sardellfilé
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • Dessutom
  • 1 romansallad (250 g)
  • 1 gurka
  • 20 g riven parmesan

Gör så här

  1. Om brödet är fryst, tina det och låt det svalna helt.
  2. Förvärm ugnen till 200 grader.
  3. Dressing: Mixa alla ingredienser med stavmixer till en slät sås.
  4. Krutonger: Skär bort kanterna från brödet och skär brödet i tärningar. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över olivoljan. Kör i ugnen i ca 5-10 minuter, håll koll så det inte bränns.
  5. Skiva halloumin i tunna skivor och stek i en non-stick panna på medelvärme tills gyllene på båda sidor. Ställ åt sidan.
  6. Skölj och hacka romansalladen. Skala gurkan lite och skär den i halvmånar. Blanda gurka och sallad med en skvätt dressing. Blanda sedan i ca hälften av parmesanen. Fördela detta på två tallrikar.
  7. Toppa med resten av dressingen, halloumi, krutonger och resten av parmesanen.

Dressingen här är perfekt och kommer från Zeinas kitchen