Caesar-sallad med halloumi

En nästan vegetarisk variant av caesar-sallad (bortsett från sardellerna).
Ingredienser
- 1 paket (150 g) halloumi
- Krutonger
- 1 skiva ljust bröd (vanlig formfranska funkar)
- 1/2 tsk olivolja
- Dressing
- 0,75 dl creme fraiche
- 1 ½ msk majonnäs
- 1 ½ sardellfilé
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk olivolja
- ½ tsk dijonsenap
- salt och peppar
- Dessutom
- 1 romansallad (250 g)
- 1 gurka
- 20 g riven parmesan
Gör så här
- Om brödet är fryst, tina det och låt det svalna helt.
- Förvärm ugnen till 200 grader.
- Dressing: Mixa alla ingredienser med stavmixer till en slät sås.
- Krutonger: Skär bort kanterna från brödet och skär brödet i tärningar. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över olivoljan. Kör i ugnen i ca 5-10 minuter, håll koll så det inte bränns.
- Skiva halloumin i tunna skivor och stek i en non-stick panna på medelvärme tills gyllene på båda sidor. Ställ åt sidan.
- Skölj och hacka romansalladen. Skala gurkan lite och skär den i halvmånar. Blanda gurka och sallad med en skvätt dressing. Blanda sedan i ca hälften av parmesanen. Fördela detta på två tallrikar.
- Toppa med resten av dressingen, halloumi, krutonger och resten av parmesanen.
Dressingen här är perfekt och kommer från Zeinas kitchen