Caesar-sallad med chicken nuggets

Caesar-sallad med chicken nuggets

Med färdiga chicken nuggets som man gör klart i ugnen går det snabbt och lätt att få till en jättegod caesar-sallad!

Ingredienser

  • 10 frysta chicken nuggets
  • Krutonger
  • 2 skivor ljust bröd (vanlig formfranska funkar)
  • 1 msk olivolja
  • Dressing
  • 0,75 dl creme fraiche
  • 1 ½ msk majonnäs
  • 1 ½ sardellfilé
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • Dessutom
  • 1 romansallad (250 g)
  • 20 g finriven parmesan

Gör så här

  1. Om brödet är fryst, tina det och låt det svalna helt.
  2. Förvärm ugnen till 200 grader.
  3. Krutonger: Skär bort kanterna från brödet och skär brödet i tärningar. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över olivoljan. Kör i ugnen i ca 5-10 minuter, håll koll så det inte bränns.
  4. Dressing: Mixa alla ingredienser med stavmixer till en slät sås.
  5. Värm ugnen till vad som anges på nuggets-påsen och tillaga dem sedan i ugnen enligt den instruktionen. När de är klara, skär dem i halvor.
  6. Skölj och hacka romansalladen. Blanda den med en skvätt dressing. Blanda sedan i det mesta av parmesanen. Fördela detta på två tallrikar.
  7. Toppa med resten av dressingen, nuggets, krutonger och resten av parmesanen.

Dressingen här är perfekt och kommer från Zeinas kitchen