Pasta med spenat och champinjoner

Pasta med spenat och champinjoner

Kombinationen spenat/champinjoner/parmesan är otrolig.

Ingredienser

  • 150 g pasta
  • 20 g pinjenötter
  • 250 g champinjoner, rensade och skivade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1,5 klyfta vitlök, finhackad
  • 2,5 msk olivolja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 130 g färsk bladspenat
  • 25 g finriven parmesan

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  2. Koka pastan i en stor kastrull saltat vatten. Spara en mugg med pastavatten innan avhällning. Återför pastan till kastrullen.
  3. Under tiden, stek svampen i 1+1 msk olivolja (i två omgångar) tills lite knaprig. Salta och peppra under stekning. Flytta den färdiga svampen till en tallrik.
  4. Häll ½ msk olivolja i pannan. Ha i lök och vitlök och stek tills mjukt.
  5. Ha i chiliflakes.
  6. Ha i spenat och stek tills mjukt. Salta och peppra!
  7. Blanda ner spenatblandningen med pastan i kastrullen, tillsammans med det mesta av osten och pinjenötterna (spara lite till garnering). Häll över en skvätt sparat pastavatten och rör om ordentligt.
  8. Toppa med sparade pinjenötter & parmesan. Mal över lite svartpeppar.