Pasta med spenat och champinjoner

Kombinationen spenat/champinjoner/parmesan är otrolig.
Ingredienser
- 150 g pasta
- 20 g pinjenötter
- 250 g champinjoner, rensade och skivade
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1,5 klyfta vitlök, finhackad
- 2,5 msk olivolja
- 1 nypa chiliflakes
- 130 g färsk bladspenat
- 25 g finriven parmesan
Gör så här
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
- Koka pastan i en stor kastrull saltat vatten. Spara en mugg med pastavatten innan avhällning. Återför pastan till kastrullen.
- Under tiden, stek svampen i 1+1 msk olivolja (i två omgångar) tills lite knaprig. Salta och peppra under stekning. Flytta den färdiga svampen till en tallrik.
- Häll ½ msk olivolja i pannan. Ha i lök och vitlök och stek tills mjukt.
- Ha i chiliflakes.
- Ha i spenat och stek tills mjukt. Salta och peppra!
- Blanda ner spenatblandningen med pastan i kastrullen, tillsammans med det mesta av osten och pinjenötterna (spara lite till garnering). Häll över en skvätt sparat pastavatten och rör om ordentligt.
- Toppa med sparade pinjenötter & parmesan. Mal över lite svartpeppar.