Pasta med pancetta och tomatsås

En superenkel och jättegod pasta!
Ingredienser
- 75 g pancetta
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- ¼ tsk chiliflakes
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater à 400 g
- ¼ tsk pizzakrydda
- 160 g pasta
- ½ msk smör
- 20 g finriven parmesan
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
- Lägg pancetta i stor panna med värmen av. Sätt värmen på medel och stek långsamt tills knaprigt. Ta upp pancettan med en hålslev och låt rinna av på en tallrik med hushållspapper på.
- Ha i vitlök och chiliflakes och stek i ca 20 sekunder (försiktigt så inte vitlöken bränns). Rör i tomatpurén och stek i ca 30 sekunder. Häll i tomaterna och skölj ur burken med ett par msk vatten och ha i. Rör i pizzakrydda och koka upp till försiktigt sjudande. Sjud i 8-10 minuter tills såsen tjocknar och inte är vattnig. Rör om när det behövs.
- Under tiden, ha i pastan i en stor kastrull saltat kokande vatten och koka tills al dente.
- När såsen har tjocknat, ha i smöret och rör snabbt så det blandas.
- Spara en mugg pastavatten och häll av pastan. Blanda pastan med tomatsåsen över låg värme. Ha i pancetta och parmesan (spara lite till servering) och rör tills osten smälter. Om det ser torrt ut, späd med en skvätt sparat pastavatten.
- Lägg upp på två tallrikar och strö över sparad parmesan.
Receptet kommer från Don’t Go Bacon My Heart