Pasta med pancetta och tomatsås

Pasta med pancetta och tomatsås

En superenkel och jättegod pasta!

Ingredienser

  • 75 g pancetta
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • ¼ tsk chiliflakes
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • ¼ tsk pizzakrydda
  • 160 g pasta
  • ½ msk smör
  • 20 g finriven parmesan
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
  2. Lägg pancetta i stor panna med värmen av. Sätt värmen på medel och stek långsamt tills knaprigt. Ta upp pancettan med en hålslev och låt rinna av på en tallrik med hushållspapper på.
  3. Ha i vitlök och chiliflakes och stek i ca 20 sekunder (försiktigt så inte vitlöken bränns). Rör i tomatpurén och stek i ca 30 sekunder. Häll i tomaterna och skölj ur burken med ett par msk vatten och ha i. Rör i pizzakrydda och koka upp till försiktigt sjudande. Sjud i 8-10 minuter tills såsen tjocknar och inte är vattnig. Rör om när det behövs.
  4. Under tiden, ha i pastan i en stor kastrull saltat kokande vatten och koka tills al dente.
  5. När såsen har tjocknat, ha i smöret och rör snabbt så det blandas.
  6. Spara en mugg pastavatten och häll av pastan. Blanda pastan med tomatsåsen över låg värme. Ha i pancetta och parmesan (spara lite till servering) och rör tills osten smälter. Om det ser torrt ut, späd med en skvätt sparat pastavatten.
  7. Lägg upp på två tallrikar och strö över sparad parmesan.

Receptet kommer från Don’t Go Bacon My Heart